123a9a85-516b-430a-b844-1ca109f209e2
IP/SIP/Analog Telefonlar

IP / SIP / Analog Telefonlar

IP / SIP / Analog Telefonlar Nedir?

Telefon, birbirinden uzak alanlarda bulunan insanlar ve düzenekler arasında bilgi alışverişinin yapılmasını kolaylaştıran elektrikli ses alıp vermeyi sağlayan aygıta verilen isimdir.

Telefonlar kişilerin sözlü olarak iletişim kurmasına yardımcı olan bir alettir. Bu alet Graham Bell tarafından icat edilmiştir. İlk dönemlerde kullanılmaya başlanan klasik telefonların kullanımı oldukça zor olsa da insanların birbirleri ile iletişim sağlamasında başrolü almıştır.

Hızla ilerleyen ve kendini yenileyen teknoloji sayesinde değişime uğrayan ve gelişen ilk aygıtların başında telefonlar gelmektedir. Zamanla gelişen ve daha fonksiyonel bir hale gelen telefonlara sesli konuşma özelliğinin yanı sıra görüntülü konuşma ve sms gibi özelliklerinin gelmesiyle bu aygıtlar daha da kullanışlı bir hale gelmiştir.

İlk kullanılan telefonlar ile günümüzde kullanmış olduğumuz telefonlar arasında oldukça farklar bulunmaktadır. Hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan gelişimini her geçen gün hızla sürdüren telefonlar hayatımızın olmazsa olmazlarından biri olarak ilk sıralarda yerini almaktadır.

 

IP / SIP / Analog Telefonlar Nasıl Çalışır?

Telefonların çalışma prensibine bakacak olursak bu aletlerde ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının ilk olarak elektrik sinyallerine çevrilmesidir. Sonrasında ise bu sinyaller kullanılan çeşitli gönderme yöntemleri ile uzağa iletilmektedir.  Daha sonra ise elektrik sinyalleri yeniden kulak ile duyulabilecek ses dalgalarına çevrilerek çalışması sağlanmaktadır.

Telefonların çalışabilmesi için şebeke hattının kullanılması gerekmektedir. İlk başlarda kentlerde kurulan şebekeler ile iletişim sağlanmıştır. Sonrasında ise uluslar arası düzeneklerin kullanılması sayesinde uydular aracılığı ile dünyanın her yerinden insanlar birbirleri ile görüşme olanağı sağlamıştır.

Telefonda belli başlı parçalar bulunmaktadır. Bunlar aşağıda olduğu gibidir:

  • Mikrofon (Ses Alıcı)
  • Kulaklık (Ses Verici)
  • Mikrofon Akım Kaynağı
  • Çağırma ve Çağrılma Düzenleri
  • Çağırma Kadranı
  • Devre Açıp Kapayıcılar(Anahtarlar)

Telefon çeşitlerine bakacak olursak bu aygıtlar kullanılan santrale göre dörde ayrılmaktadır. Bunlar analog, dijital, IP ve SIP telefonlardır.

 

IP / SIP / Analog Telefonların Kullanım Alanı Nedir?

Telefonun kullanım alanları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Özellikle ilk yıllarda sabit olan telefonlar şimdilerde teknolojinin gelişmesi ile taşınabilir hale gelmiştir. Bu sayede her an her yerde istediğimiz kişiler ile görüşme imkanı bulunmaktadır.

Hem özel hayatın hem de iş hayatının başta gelen aletlerinden biri olan telefon sayesinde önceki yıllarda uzun uğraşlar sonuncunda yapılabilen işler ve işlemler son teknoloji telefonlar ile kolaylıkla yapılabilmektedir.

İlk yıllarda sadece haberleşme amacı ile kullanılan telefonlar günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Özel ya da devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, sanayide, ofis ve fabrikalarda, evlerde, bankalarda, okullarda, otellerde ve hastanelerde kullanılan telefonların kullanım amacı aşağıda olduğu gibidir:

  • İnsanlar ile iletişim kurmak
  • Teknolojik haberlerden haberdar olmak
  • Görüntülü konuşma yapmak
  • İnternet bağlantısı sağlamak

Detaylı Çağrı Kayıt Yazılımları

  • Dijital Telefon Nedir?

    Dijital telefonlar; geleneksel ofis telefon sisteminden sonra ortaya çıkmış olan bir sonraki teknolojik adımdır. Bu telefonlar günümüzde de geleneksel telefon hatlarını kullanmaktadır. Ancak bu telefon sistemleri sesinizin analog sesini, hattın diğer ucunda kodlanan ve daha sonrasında kodu çözülmüş olan dijital bir sinyale dönüştürmektedir.

    Dijital telefonlar; geçmiş dönemlerde kullanılan ve günümüzde de kullanılmaya devam edilen analog telefonlara göre ses kalitesi olarak daha gelişmiş bir yapıya sahiptir.

    Dijital telefonlar; analog telefonlara nazaran iletişim sistemlerini yükseltmeyi düşünenler için en popüler seçeneklerden biridir.  Bu telefon sistemlerinin pek çok avantajları bulunmaktadır. İşletmelere fayda sağlayan avantajlar aşağıda maddeler halinde sunulmuştur.

    • Düşük maliyet
    • Basit uygulama
    • Büyük ölçüde ölçeklenebilirlik
    • Veri ve video iletim özelliği
    • Çağrı iletimi ve yönlendirilmesinde artan etkinlik

     

    Dijital Telefon Nasıl Çalışır?

    Dijital telefon çalışma prensibine bakacak olursak bu sistemler telefon görüşmeleri yapmak için kablo veya dijital telefon şebekesi kullanarak çalışmaktadır. Bu sistemde ses sinyalleri sıkıştırılmakta ve ses hareket ettikçe gereksiz frekans bantları çıkarılmaktadır. Bu sayede analog telefon servisine kıyasla daha iyi bir ses kalitesi elde edilmektedir.

    Genel olarak dijital telefon hizmeti çağrı yönlendirme, sesli posta ve konferans ya da 3 yönlü arama gibi gelişmiş özelliklerle birlikte çalışmaktadır. Analog telefonlarda olduğu gibi dijital telefon sistemleri de çift yönlüdür. Ses sinyalleri hem telefona hem de telefondan gelebilmektedir.

    Dijital telefonlar, dijital santraller üzerinden işlem görmektedir. Dijital santraller eski tip fiziksel santrallerinin yerini alan ve bulut teknolojisini kullanarak internet üzerinden hizmet veren santrallerdir. Bu santrallerin her biri internetin olduğu her alandan santral özelliklerini kullanabileceğiniz internet tabanlı yeni nesil telefon santralleridir.

     

    Dijital Telefonun Kullanım Alanı Nedir?

    Dijital telefonlar, teknolojinin hızla gelişmesi ve her geçen gün yeni sistemlerin kullanılması ile hemen hemen her işyeri ve evde kullanılan sistemlerdir. Analog telefonlara göre daha kullanışlı ve fonksiyonel olan dijital telefonlar kişi ve kurumlara kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

    Özel işletmelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında da tercih edilen dijital telefonlar sayesinde maliyetler büyük oranda azaltılmaktadır. Dijital telefon santralini kullanarak çalışan dijital telefonlar son yıllarda daha güvenli teknolojik ve ekonomik iletişim alt yapısı sunduğu için orta ve büyük işletmelerde yoğun olarak tercih edilmektedir.

Jabra Kulaklıklar Nedir?

Amerikalı ses ve video ekipmanları üreticisi olan Jabra; özellikle Bluetooth, özellikle kablosuz yani wireless kulaklık teknolojilerinde öne çıkan ürünleriyle bilinirler. 1983’lü yıllardan beri ses sistemleri ve video ekipmanlarının üretimine devam eden firma, 2000’li yıllardan itibaren uluslararası bir hacme ulaşarak endüstride marka haline gelmiştir. Birçok kullanıcı tarafından sevilen ve tercih edilen kulaklık modelleri üreten marka, Türkiye sınırları içerisinde de kullanıcıların yoğun beğenisini almaktadır.

Jabra kulaklık modelleri arasında kulak içi kulaklıklar, gamer kulaklıkları, kulak içi kulaklıklar gibi seçenekler yer alır. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgi ve beğeni toplayan Jabra kulaklık modelleri; ses ve işlevsellik açısından birçok kulaklık markasına göre daha nitelikli bir ürün deneyimi vaat ederler. Jabra kulaklık seçenekleri ve modeller hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse öne çıkan detaylardan şu başlık dahilinde bahsetmek daha sağlıklı olacaktır:

 

Jabra Kulaklık Modelleri Nasıl Çalışır?

Günümüzdeki işlevi ile müzik dinlemek haricinde birçok ihtiyaca yanıt veren kulaklıklar; spor, oyun, iletişim gibi birçok aktivite kapsamında olmazsa olmaz ürünlerdir. Bu noktada Jabra’nın çeşitli ihtiyaçlara özel olarak tasarladığı kulaklık modelleri de mevcuttur. Özellikle Jabra Stealth UC gibi kulak içi kulaklık modelleri; spor, yürüyüş gibi aktiviteler için ideal seçeneklerdir. Aynı şekilde ergonomik ve portatif kullanımı ile Jabra kulaklık kablosuz modeli; ofis içinde ve çalışma esnasında kullanıma da uygundur.

Elite Jabra gibi daha sportfi modeller ise tempolu ve hareketli yaşamayı sevenler için en ideal seçenekler arasında yer alır. Jabra Elite Sport bir kulak içi kulaklık olarak wireless kulaklık deneyimi açısından en işlevsel ürün seçenekleri arasında öne çıkar. Bunun yanı sıra Jabra Elite 58H gibi kafabandı kulaklık modelleri de yağmura ve toza karşı dayanıklılıklarıyla dış ortamlarda kullanmak için ideal seçeneklerdir. Jabra Step kablosuz kulaklık modeli ise daha çok outdoor aktiviteler için uygun bir model olup mobil deneyime öncelik verenlere hitap eder.

 

Jabra Wireless ve Kulak İçi Kulaklıklar Teknik Özellikleri Nelerdir?

Jabra kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği modellerden biri olan Jabra Elite sport, teknik özellik açısından piyasadaki birçok wireless kulaklık modelinden daha ileri seviyede özelliklere sahiptir. Toplamda 28 saate kadar giden batarya ömrü ile kesintisiz müzik ve dinleme deneyimi vaat eden model, kulaktan düşmeyecek şekilde tasarlanmış yapısı ile tempo halinde üst düzey durağanlık sergiler. Bu noktada sporcular için de ideal olan model; yürüyüş, koşu gibi fitness aktiviteleri boyunca da kullanılabilir. Jabra Step Wiriless kulaklık seçeneği ise hafif tasarımının yanı sıra suya dayanıklılığı ve uzun batarya ömrü ile gelişmiş bir dinleme deneyimi vaat etmektedir.

Sennheiser Kulaklıklar Nedir?

Alman Menşeili ses sistemleri ve kulaklık üreticisi olan Sennheiser, 1945’dan beri üretimine devam etmektedir. Sennheiser kulaklık markası olarak pazarda güçlü bir konumda yer alan üretici firma; sonrasında amfi gibi diğer ses sistemi ürünlerinin dağıtımına da odaklanmıştır. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Sennheiser’in kulaklık modelleri arasında kablolu ve Bluetooth kulaklıklar gibi model seçenekleri de mevcuttur. Kaliteye öncelik veren kullanıcıların öncelikli tercihi olan Sennheiser kulaklıklar, üst düzey bir ses deneyimi için en ideal ürünler arasında gösterilmektedir.

 

Sennheiser Kulaklıklar Nasıl Çalışır?

Markanın kulaklıkları arasında Sennheiser kulaklık kablolu gibi modellerin yanı sıra bluetooth, kulak üstü ve kulak içi kulaklıklar gibi seçenekler öne çıkar. Özellikle son zamanlarda kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği modeller olan bluetooth kulaklık seçenekleri hem kullanım deneyimi hem de ses kalitesi açısından değerlendirilebilirler.

Tüm bunların haricinde oyun tutkunlarının ihtiyaç duydukları; titreşim ve yön hassasiyeti gibi gelişmiş özelliklere sahip gamer kulaklıkları da modeller arasında yer almaktadır. Oyuncu kulaklıkları; oyun esnasında kullanıcıların ses kasma gibi yüksek duyarlılığa sahip işitsel uyarıcıları daha hassas takip etmelerini sağlayan modellerdir. Sporcular ve hızlı yaşamayı sevenler için kulak içi kulaklık modelleri daha konforlu bir kullanım deneyimi vaat ederler. Aynı şekilde Sennheiser HD kulak üstü kulaklık seçenekleri de ses kalitesinin yanı sıra şık görünümleriyle de dikkat çekerler.

 

Sennheiser Kulaklıklar Teknik Özellikleri Nelerdir?

Sennheiser kulaklık kablolu, genel olarak studio, DJ ve spor seyahat  kategorisinde öne çıkan seçeneklerdir. Kulak çevreleyen, kafa bandı modelleriyle özellikle 3D çevreleme özelliğinin öne çıktığı modeller, üst düzey bir ses deneyimine olanak verirler. Bunun yanı sıra Sennheiser Momentum 3 Bluetooth gibi modeller de son teknoloji donanımla kullanıcılarına duyusal açıdan zenginleştirilmiş bir ses deneyimi vaat ederler. Ergonomik yapısıyla ve kullanım kolaylığıyla Sennheiser bluetooth kulaklıklar; özellikle tempolu olmayı sevenler ve spor tutkunları tarafından tercih edilebilir. Ses dengesini ve derinliğini en verimli şekilde optimize eden Bluetooth kulaklık modelleri, dışarıdan gelen seslerin izole edilmesine olanak veren ses engelleme gibi özelliklere de sahip.

Sosyal Medyada Biz:

Hizmet Verdiğimiz Alanlar

× Whatsapp Hattı