123a9a85-516b-430a-b844-1ca109f209e2
Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemleri Nedir?

Güvenlik sistemleri; evleri, işyerlerini ve fabrikalar gibi büyük ölçekli işletmelerin korunabilmesi için güvenlik hizmeti sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler kişi ve kurumlara güvenli ve huzur veren yaşam alanları sağlamaktadır.

Güvenlik sistemleri teknolojinin gelişmesi ile kendini geliştiren ve her geçen gün kendini yenileyen sistemlerdir. Bu sistemler farklı özellikleri ile piyasada yerini almakta ve ona göre fiyatlandırılmaktadır. Güvenlik kamera sistemleri birçok alt üründen oluşmaktadır.

Güvenlik sistemleri kamera ve alarm sistemleri olarak kullanım alanlarının ihtiyaçlarına göre tercih edilmektedir. Güvenlik sistemleri oldukça kapsamlı sistemlerdir. Bu sistemler nelerdir diye soracak olursanız kartlı geçiş sistemlerinden yüz tanıma teknolojisine ve kamera sistemlerine kadar bu sistemlerin her birini kapsayan sistemlerdir.  CCTV sistemleriyle beraber bu kameraların akıllı yönetimi için VMS yazılımları da bulunmaktadır.

Güvenlik sistemleri, ev ve işyerlerinde meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlemlerin alınmasını sağlayan sistemlerin başında gelmektedir.  Huzurlu ve emniyetli bir yaşam alanı için gerekli olan her şey bu sistemler sayesinde oluşturulabilmektedir.

 

Güvenlik Sistemleri Nasıl Çalışır?

Güvenlik sistemleri; evlerde ya da işyerlerinde bulunan giriş noktalarının uygun bir yere monte edilmiş olan bir kontrol paneli ya da kumanda merkeziyle iletişim sağlayan sensörlerle evin ya da işyerinin güvenli bir hale getirilebilmesi amacı üzerinde çalışmaktadır.

Güvenlik sistemine bağlı olarak çalışan sensörler genel olarak eve ya da işyerlerine açılan pencere ve kapıların bulunduğu alanlara yerleştirilmektedir. Böylece ev ve işyerlerinin içinde bulunan açık alanlar hareket sensörleri sayesinde güvence altına alınabilmektedir.

Güvenlik sistemlerini harekete geçiren ya da devreden çıkaran kontrol paneli de kurulu olan her bileşen ile iletişim kurabilen, güvenlik bölgesinin ihlal edilmesi durumunda alarmı devreye sokan ve bağlı olunan alarm izleme merkezi ile iletişime geçen ya da sizi telefon ile haber veren basit bir bilgisayardır. 

Güvenlik sistemleri içinde yer alan güvenlik kameralarının ise kablolu ve kablosuz olarak kurulumu yapılmaktadır.  Güvenlik kameraları güvenlik sisteminin önemli bir parçası olarak çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.

 

Güvenlik Sistemleri Kullanım Alanı Nedir?

Güvenlik sistemleri ev ve işyerlerinde bulunan bu sistemler değerli malları, sanat eserlerini, bilgisayar, mücevher gibi kıymetli eşyaların bulunduğu iç mekanları korumanın yanı sıra girilmesini istemediğiniz pencere ve kapı gibi giriş alanlarının güvenlik altına alınmasını sağlamaktadır.

Bütün bunlara ek olarak bu sistemler aşağıdaki alanlar ile ilgili olarak çözüm sunmaktadır.

  • Hırsızlık Olayları: Manyetik kilit, manyetik kontak ve PIR dedektörleri evinizin ya da iş yerlerinizin giriş cam ve kapılarına yerleştirmek ya da evinize ulaşma kolaylığı sağlayacak alanlara yerleştirmeniz hırsızlık oranlarına karşı gerekli önlemleri almanızı sağlayacaktır. Bu sayede ev ya da işyerinizin güvenliğini denetleme imkanına sahip olmuş olursunuz. Bunun dışında dış koruma için kullanmış olduğunuz kameralara ek olarak ışın sensörleri de tercih ederek güvenliği arttırabilirsiniz. Beam dedektörleri kullanmış olduğunuz alanları çit gibi kaplamakta ve ihlal söz konusu olduğunda alarm vermektedir.
  • Yangın: Isıyı ve dumanı algılayan dedektörler sayesinde meydana gelebilecek olan bir yangın durumunda tehlikeyi kısa bir süre içinde fark ederek size ve itfaiyeye haber verilmesini sağlamaktadır.  Bu sayede hızlıca can ve mal kaybının önüne geçilebilmektedir.
  • Sel ve Su Baskını Olayları: Su baskınları olası karşılaşılan çevresel faktörlerden biridir. Baskın olayları birçok sebepten kaynaklanabilmektedir.  Doğal olaylardan dolayı ya da evde açık bırakılmış olan musluklardan dolayı meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda sensörler sayesinde su baskınları size ve haber verilmesini istediğiniz alanlara gerekli bilgilere ulaştırmaktadır.
  • Gaz Kaçağı Olayları: Gaz kaçakları riski en yüksek olan olayların başında gelmektedir. Ev ve işyerlerinin korkulu rüyası olan bu durum oldukça tehlikeli ve üzücü durumlar yaratan bir olaydır. Gaz kaçakları, gaz algılama dedektörleri sayesinde hızlıca algılanarak gerekli uyarılar yapılmaktadır.
  • Güvenlik Kamera Sistemleri Nedir?

    Güvenlik kamera sistemleri; ev ve iş yerlerinde güvenliği sağlamak amacı ile kullanılan elektronik cihazların başında gelen sistemlerdir. Bir bakıma güvenlik kamera sistemleri güvenliğimizi emanet ettiğimiz kapalı devre izleme sistemleri adını da verebiliriz.

    Bu sistemler güvenliğini sağlamak istediğimiz alanın etrafında olup biten her şeyi izlemenize ve kayıt etmenize olanak sağlamaktadır. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ve her geçen gün kendini yenilemesi sayesinde güvenlik kamera sistemleri de her geçen gün kendine geliştirmekte ve yenilemektedir.

    Güvenlik kamera sistemleri sayesinde evler, işyerleri, alışveriş merkezleri, sokaklar ve caddeler kontrol altına alınabilmektedir. Bu sistemler sayesinde hem güvenliğinizi artırabilir hem de olası bir hırsızlık durumunda caydırıcı araç olarak kullanılmakta ya da kişiler kolayca tespit edilebilmektedir.  

    Geçmiş yıllarda kamera güvenlik sistemlerinde ağırlıklı olarak analog güvenlik kamera sistemleri kullanılırken teknolojinin gelişmesi ve avantajlarının daha fazla olması sebebi ile IP güvenlik kameraları tercih edilmeye başlanmıştır. IP kameraların en büyük avantajlarından biri de Wi-Fi ağını kullandığı için alınan görüntüleri kolaylıkla bilgisayarınıza ya da akıllı telefonunuza aktarabilirsiniz.

    Güvenlik kamera sistemleri kablolu ve kablosuz güvenlik kamera sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Kablolu ve kablosuz güvenlik kamera sistemleri fiyatları ve güvenlik kamera sistemleri hakkında bilgi almak istiyorsanız firmamızı arayabilir ve müşteri temsilcilerimizden gerekli detayları öğrenebilirsiniz.

     

    Güvenlik Kamera Sistemi Nasıl Çalışır?

    Güvenlik kamera sistemi çalışma prensibine bakacak olursak aslında bu sistemler video mantığı ile çalışmaktadır. Kameranın içerisinde yer alan merceğin ön alanında koruyucu bir cam bulunmaktadır. Koruyucu camın önünde yere alan mercek, gelen ışıkları sensöre toplamaktadır.

    Sensörde toplanan ışık AFE adı verilen ara birime iletilmekte ve burada dijital sinyale çevrilmektedir. Son aşamada ise sensörde toplanan ışık DSP’ye gelmekte ve görüntü işlenmektedir. Bu sayede kullanılan güvenlik kamerası ile istenilen görüntü alınmaktadır. Alınan görüntü video kayıt aracı ile kaydedilmekte ve istenildiği zaman izlenebilmektedir.

  • Video Yönetim Yazılımları Nedir?

    Bir video yönetim yazılımı (VMS), kullanıcının gerçek zamanlı videolara erişmesine, kaydedilen videolara ulaşmasına, oynatmasına ve izleme sitesi hakkında faydalı bilgiler elde etmesine olanak tanıyan video gözetim sisteminin bir parçasıdır. VMS sistemi birden fazla kameranın görüntülenmesine, bu görüntülerin kaydedilmesine ve alarmların izlenmesine imkan tanır.

     

    Video Yönetim Yazılımları‘nın Teknik Özellikleri Nelerdir?

    Video analiz yazılımları, yapılandırılmamış video verilerini analiz etmek ve anında yanıt ve etkili kararlar için eyleme geçirilebilir öngörüler oluşturmak üzere bir video yönetim yazılımında yapılandırılmış algoritmalar kullanma yeteneğidir. Video analizi canlı video çekimlerini sürekli olarak tarar ve olayları kullanıcı tarafından yapılandırılan ölçütlere göre yakalar. Canlı ve kaydedilmiş videolar, video analizi yoluyla üretilen veriler, perakende, filo taşımacılığı, şehir gözetimi ve diğer endüstri sektörleri için kapsamlı bir güvenlik çözümü oluşturulmasına yardımcı olur.

    Video analizi özellikle perakende sektörünün ayrılmaz bir parçasıdır. Video analizinden elde edilen bilgiler, perakende mağazaların güvenliği artırmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda satın alma davranışlarıyla ilgili derinlemesine bilgilerle müşterinin alışveriş deneyimini geliştirmeye de yardımcı olur. Kameralar, sıcaklık sensörleri, el tipi tarayıcılar, akıllı raflar, akıllı arabaları ve erişim kontrol cihazları vb. Cihazlar mağaza içi video analizi verilerini oluşturur.

    Yüz algılama, kişi sayma, hareket algılama, çevre karartması, kuyruk yönetimi, ısı haritalama gibi video analitik özellikleri, mağaza ve müşterilerin güvenliğinin yönetilmesine büyük ölçüde yardımcı olur. Video analitiği ayrıca, müşteri ekiplerini ve satın alma davranışlarını anlamaya yardımcı olabilir, bu da yönetim ekiplerinin ürün yerleşimlerini optimize etmelerine ve pazarlama stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

    Video analitiğe sahip Video Yönetim Yazılımı, yalnızca perakende satış mağazalarının güvenliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda mağaza içi ürün tanıtımlarını geliştirmede de yönetime yardımcı olur. Perakende VMS çözümlerinin birçok dahili özelliği, bir perakende mağazasının yararlı analitik verilerini üretir. Video analizi verileri mağaza içi kameralar ve bağlı cihazlar aracılığıyla oluşturulur ve faydalı analitik bilgiler oluşturmak için Video Yönetim Yazılımı ile işlenir. Etkinlik tabanlı analiz, ısı haritalama, gülümseme algılama, göz küresi algılama vb. gibi video analizi özellikleri, ziyaretçilerin ürün yerleştirme ve yeni promosyon kampanyalarına karşı tepkilerini değerlendirmede çok yardımcı olabilir.

    Gelişmiş video analizleri, şehir yöneticilerine halka açık yerlerde trafik yönetimi, kalabalık yönetimi, etkinlik yönetimi ve yönetim operasyonlarında yardımcı olabilir.  Şehir gözetiminde kullanılan Video analizi özelliklerinden bazıları Kalabalık algılama, yüz tanıma / yakalama, kamera kurcalama, eksik nesne algılama, araç izleme, plaka tanıma, bagaj kapama, araç yanlış yol tespiti, yasadışı parktır.

    Video oynatma yazılımları, video işleme yazılımları ve video düzenleme yazılımı video yönetim yazılımı içinde her biri ayrı işleve sahip sistemlerdir.  Kaydedilen görüntünün yeniden oynatılması, düzenlenmesi ve işlemesi için kullanılırlar.

Sosyal Medyada Biz:

Hizmet Verdiğimiz Alanlar

× Whatsapp Hattı