123a9a85-516b-430a-b844-1ca109f209e2
Bulut İletişim Çözümleri

Bulut İletişim Çözümleri

Bulut İletişim Çözümleri Nedir?

Bulut iletişim çözümleri, çoklu iletişim yöntemlerinin harmanlanmasıdır. Bulut iletişim çözümleri, iletişim gecikmesini azaltmak veya ortadan kaldırmak için ses, e-posta, sohbet ve video gibi yöntemleri entegre bir şekilde içerir. Bulut iletişim çözümleri aslında internet tabanlı iletişimdir. Depolama, uygulamalar ve anahtarlama, bulut aracılığıyla üçüncü bir tarafça işlenir ve barındırılır. Bulut hizmetleri, bulut iletişiminin daha geniş bir yönüdür. Bu hizmetler işletmeler için birincil veri merkezi işlevi görür ve bulut iletişimi, bulut servis sağlayıcıları tarafından sunulan hizmetlerden biridir.

 

Bulut İletişim Çözümleri Nasıl Çalışır?

Bulut iletişim çözümleri, iletişim hizmetlerini sahip oldukları ve sürdürdükleri sunucular üzerinden barındırır. Müşteriler, sırayla, bu hizmetlere bulut üzerinden erişiyor ve yalnızca kullandıkları hizmetler için ödeme yapıyorlar, bu da PBX (özel şube değişimi) sistem dağıtımıyla ilişkili bakım yükünden kurtarıyor.

Basitçe söylemek gerekirse, bulut iletişim çözümleri, sunucular ve depolamadan veri güvenliği, e-posta, yedekleme ve veri kurtarma ve ses gibi kurumsal uygulamalara kadar hepsi de internet üzerinden sunulan çeşitli iletişim kaynakları sağlar. Bulut, esnek, anında, ölçeklenebilir, güvenli ve kullanıma hazır bir barındırma ortamı sağlar.

Bulut iletişim çözümleri aşağıdaki artan eğilimlere çözüm olarak ortaya çıkmıştır:

  • Şube ve ev ofislerinde dağıtılmış ve merkezi olmayan şirket operasyonları
  • Kurumsal ağlara erişen iletişim ve veri cihazlarının sayısında artış
  • BT varlıklarını ve uygulamalarını barındırma ve yönetme

Bu eğilimler birçok kuruluşu dış hizmetler aramaya ve BT ve iletişim gereksinimlerini dış kaynak kullanmaya zorladı. Bulut, üçüncü bir tarafça barındırılıyor ve yönetiliyor ve işletme, gereksinimleri için bulut çözümleri kullanılıyor. Bulut iletişim çözümleri, işletmelerin veri depolama ve iletişimi kendi başına barındırmak ve yönetmek için katlanılan maliyetlerden tasarruf etmesini sağlamıştır.

Aşağıdakiler, bir işletmenin kullanabileceği bulut iletişimi altında kullanılabilen iletişim ve uygulama ürünlerinden bazılarıdır:

  • Özel şube değişimi
  • SIP Trunking
  • Çağrı merkezi
  • Faks hizmetleri
  • Etkileşimli sesli yanıt
  • Mesajlaşma
  • Sesli yayın
  • Çağrı izleme yazılımı
  • İletişim merkezi telefonu

Bu hizmetlerin tümü bir işletmenin çeşitli iletişim ihtiyaçlarını karşılar. Bunlar arasında müşteri ilişkileri, şube içi ve şubeler arası iletişim, departmanlar arası notlar, konferans, çağrı yönlendirme ve izleme hizmetleri, operasyon merkezi ve ofis iletişim merkezi yer alır.

Bulut iletişimi, üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından işletmeden alınan bir ücret karşılığında barındırılan, yönetilen ve sürdürülen, kuruluşla ilgili tüm iletişim için bir merkezdir.

Bulut İletişim Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

  • Bulut İletişim Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

    Bulut iletişim çözümleri, çalışan verimliliğini artırıp, gideri azaltır ve yönetimi kolaylaştırarak popülaritesini hızla artırmaktadır. Giderek daha fazla BT uzmanı bulut iletişim çözümleri geçmenin faydalarını görüyor. Video işbirliği ve konferans, sanal iletişim merkezleri ve bulut telefonu gibi özelliklerin tümü, satış ve pazarlama stratejileri gibi diğer önemli alanlara odaklanabilmek için işlerin daha sorunsuz çalışmasını sağlayan bulut tabanlı hizmetlerdir. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları bulut tabanlı iletişim hizmetlerine ev sahipliği yapar ve hizmet çok özelleştirilebilir olduğundan, büyüyen ve değişen işletmelerin, çalışanların ve iş ortakların ihtiyaçlarını karşılayabilir. Birkaç farklı bulut tabanlı iletişim hizmeti vardır:

    • Konferans

    Ses, video veya web konferansını mümkün kılar, bu özellik sağlayıcıya ait yazılım modellerini tercih eden şirketler ve kuruluşlar arasında en çok kullanılan Bulut iletişim çözümlerinden biridir. 

    • Mobil uygulamalar

    Video görüşmeleri, ekip işbirliği ve birleşik iletişim gibi mobil uygulamalar da popülerlikle öne çıkıyor. Çalışmalar, yalnızca son iki yılda mobil uygulamaların kullanımında bir artış olduğunu göstermiştir. Bulut tabanlı mobil uygulamalar posta sistemlerinize, web’e göz atma, form koruma, belge ve dosya paylaşımı, takvimler, bankacılık ve daha fazlasına uyum sağladıkları için hayatı çok daha kolay hale getirir. Günümüzde çoğu insan mobil cihazları kullanarak web te geziniyor ve akıllı işletmeler bağlantı kurma fırsatını yakalıyor.

    • PBX / Çağrı Kontrolü 

    PBX (özel santral) veya iş telefonu anahtarındaki bu işlev, telefon çağrılarını doğru hedefe yönlendirir. Ayrıca bir çağrı sırasında iki uç nokta arasındaki bağlantıyı korur. Çağrı kontrolü VoIP (Internet üzerinden ses protokolü) sistemlerinde en önemli iletişim trafiği kategorilerinden biridir. Giderek daha fazla kuruluş, sistemlerine bulut PBX hizmetleri ekliyor.

    • İletişim API’ları

    API’lerin (uygulama programı arayüzleri) popülaritesi gittikçe artmaktadır. Daha fazla işletme, müşteri deneyimini iyileştirmek ve özelleştirilmiş uygulamalar yoluyla rekabetten sıyrılmak istiyor. İletişim API’leri bu işlemi kolaylaştırır ve eklenecek çekici bir iletişim hizmetleri sunar.

    • ACD / İletişim Merkezi 

    ACD’ler (otomatik çağrı dağıtımı) sistemleri, gelen çağrıları belirli bir aracı grubuna aşağıdaki faktörlere göre dağıtır: Kullanılabilirlik, en uzun süre boşta kalan aracı, müşteri telefon numarası, seçim, sisteme seçilen gelen hat ve günün saati. Bu genellikle bulut telefon sistemlerinin (CTI) bir parçasıdır.

    • Birleşik İletişim 

    Bu servisler arasında anlık mesajlaşma veya iletişim durumu, konferans ve sesli ve görüntülü arama bulunur. Kuruluşlar, çalışanlarla ve müşterilerle gerçek zamanlı olarak uzaktan ve dünya çapında bağlantı kurmalarına olanak tanıdığından, birleşik bulut hizmetleri giderek daha fazla kullanılıyor.

     

    Bulut İletişim Çözümlerinin Özellikleri Nelerdir?

    Bulut iletişim çözümleri sistemi seçmenin birçok avantajı vardır. Bugün, bulut iletişim teknolojileri küçük ve orta ölçekli işletmelere büyük avantajlar sunmaktadır:

    1. Mobilite  – mobil uygulamalara erişim ve herhangi bir cihazdan uzaktan çalışma yeteneği
    2. Ölçeklenebilirlik  – gerektiğinde kullanıcı, çizgi, uzantı ve özellik ekleme veya çıkarma
    3. Güvenlik  – şifreleme yöntemleri, bulut güvenliği, korumalı dosya aktarımı ve güvenli bağlantılar için daha fazla önlem.
    4. Güvenilirlik  – işletmeleri bağlı tutmak için olağanüstü durumdan kurtarma gibi çalışma süresi ve güvenli yöntemler
    5. Maliyet  – bir sağlayıcı için ekipmanınızı geleneksel şirket içi seçeneklere veya standart telefon hatlarına göre yönetmesi ve bakımı için daha uygun maliyetli

     

    Bulut İletişim Çözümlerinin Kullanım Alanı Nedir?

    Bulut iletişim çözümleri altyapısı seçeneklerinin her biri ve en iyi şekilde destekleyecekleri birleşik iletişim ortamı türleri şunlardır:

    Genel bulut iletişimi aşağıdakiler için en iyisidir:

    • Yazılımı test etmesi veya çeşitli veri-ağır araçları geliştirmesi gereken kuruluşlar.
    • Ek kaynak gereksinimlerine farklı zamanlarda erişmek istenildiğinde, talep edilen zirveleri karşılamak isteyenler.
    • Öngörülebilir bilgi işlem ihtiyaçları olan ve belirli sayıda kişi için iletişim hizmetlerine ihtiyaç duyan şirketler.
    • Mümkün olduğunca uygun maliyetli bir şekilde işlemlerini bulutta tutmak isteyen işletmeler.
    • Yüksek düzeyde güvenlik gerektiren, yüksek düzeyde düzenlenmiş endüstriler ve ortamlar.
    • Yüksek düzeyde kullanılabilirlik ve performanstan ödün veremeyen organizasyonlar.
    • En gelişmiş veri merkezi teknolojileri gerektiren daha büyük işletmeler.
    • BT iş yükleri ve birleşik iletişim altyapısı için güçlü güvenliğe ihtiyaç duyan kuruluşlar.

    Hibrit bulut iletişimi aşağıdakiler için en iyisidir:

    • Çok sayıda dikey alanı desteklemek için çeşitli farklı düzenleme, güvenlik ve performans gereksinimleriyle karşılaşıldığında
    • Özel bulut veya kamusal teknolojilerin avantajlarından ödün vermeden bulut fırsatlarını optimize etmek isteyen şirketler.
    • Stratejik olarak bulut yatırımlarına yaklaşan ve pazardaki en iyi hizmet modelleri arasında geçiş yapmak isteyen şirketler.
    • Özel ağlar aracılığıyla sunulması gereken mevcut bulut çözümlerinizde güvenliği artırmak isteyen kuruluşlar.

    Bugün piyasada bulunan çok çeşitli bulut iletişim seçenekleri, herkesin birleşik iletişim için doğru ortama erişmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. İster bulut sisteminizde en son denetime ve ileri seviye güvenliğe ihtiyaç duyan son derece denetlenen bir şirket olun, ister basit ve uygun fiyatlı bir hizmet arayın, herkes için bir bulut iletişim çözümü bulunmaktadır. İyi haber şu ki, doğru bulut iletişim sağlayıcısıyla, ihtiyaçlarınızı her zaman uyarlayabilir ve ihtiyacınız olduğunda yeni bir çözüme geçebilirsiniz. 

Bulut Sanal Santral Nedir?

Endüstri 4.0’ın tüm iş dünyasına getirdiği Bulut santral sistemleri gibi yenilikler; iş süreçlerinde hem maliyetleri azaltıyor hem de iletişimi kolaylaştırıyor. Geleneksel telefon santral sistemlerine nazaran hem maliyet odaklı hem de verimli olan sanal santral sistemleri birçok konuda işletmelere avantaj sağlamaya devam etmektedir.

Bulut sanal santral, şirketlerin özellikle çağrı merkezi, müşteri iletişimi ve benzeri amaçları için ihtiyaç duydukları telefon sistemlerinin internet tabanlı olarak sağlanmasına olanak veren entegre bir sistemdir. Yeni nesil teknolojiler arasında değerlendirilen bulut sanal santral sistemleri; işletmelere herhangi bir donanım altyapısı barındırma zorunluluğu olmadan çağrı merkezi yönetme olanağı sağlar. Bu noktada bulut santral sistemi, çağrı merkezinin fiziksel ve mekansal sınırları ortadan kaldırarak kontrol edilmesine olanak veren bir altyapı olarak da tanımlanabilir.

 

Bulut Santral Sistemleri Nasıl Çalışır?

Bulut santral çözümleri, endüstri 4.0 dahilinde değerlendirilen ve yeni teknolojiler arasında yer alan bulut tabanlı altyapılar ile gelişmiş entegrasyon seçenekleri sağlayarak çalışır. Yetkilendirilmiş kullanıcıların erişimine açık bir bulut platformu üzerinden tüm yazılımsal ve teknik özelliklerin kullanılabildiği bulut santral hizmeti, web tabanlı olarak çalışabildiği gibi yazılım olarak da sağlanabilir. Bunun yanı sıra kuruma ya da ihtiyaca yönelik özelleştirilebilen arayüz seçenekleri ile üst düzey bir kullanıcı deneyimi vaat eder.

 

Bulut Santral Sistemleri Teknik Özellikleri Nedir?

Çok amaçlı kullanım seçenekleri sunan bulut santral sistemleri farklı modüllerle ve sistemlerle entegre bir şekilde çalışabilir. IVR olarak da adlandırılan karşılama modülü opsiyonları sayesinde arayanları otomatik yönlendirme gibi gelişmiş kullanımlar söz konusu olabilir. Tüm bunların yanı sıra, görüşme ses kaydı ve SMS gönderiminin otomatize edilmesi gibi teknik özellikler de bulut santral sistemi yazılımları dahilinde mevcuttur. İsteğe ya da kurumsal ihtiyaçlara göre şirket dahilinde kullanılan CRM yazılımları ile entegrasyon yapılandırmaları da söz konusu olabilir. Bulut santral fiyatları ise kullanılan teknik özelliklere ve işletmelerin tercih edecekleri modüllere göre farklılık gösterebilir.

Sosyal Medyada Biz:

Hizmet Verdiğimiz Alanlar

× Whatsapp Hattı